MANİSA / KÖPRÜBAŞI - Köprübaşı İmam Hatip Ortaokulu

CoViD-19 sürecinde eğitim öğretimi etkileyen güncel sorunları öğretmenlerimizle konuştuk

Biz Köprübaşı İmam Hatip Ortaokulu olarak uzaktan eğitimin öğrencilerimizde genel olarak gerilemeye neden olduğunu gözlemlemiştik. Bütün öğrencilerimizin internet erişimi olmaması, internet erişimi olan öğrencilerimizin cihazlardan kaynaklı yaşadığı sıkıntılar, motivasyonu düşük olan öğrencilerin derse konsantre olamamaları, evlerinde bütün kardeşler için yeterli cihaz olmaması, ev ortamında okul hissinin oluşmamasından kaynaklanan sorunlar gibi durumlar tamamen uzaktan eğitimin öğrencilerimiz için oldukça negatif etkileri olabileceğini bizlere gösterdi. Bizler tekrar tamamen kapanma yaşayabileceğimiz günlerin bir daha gelmeyeceğini umuyor, bu süreçte yaşadığımız deneyimlerin bize kattıklarının bizler ve bütün insanlar için faydalı olmasını temenni ediyoruz.

2019 yılının son aylarında Çin'de başlayan, hızlı yayılan, zatürreye çevirerek can kaybına neden olan bir hastalık kısa sürede tüm dünyaya yayıldı ve büyük etkilere yol açtı. Hastalığa sebep olan virüsün çeşidi koronavirüs olduğundan  ''Koronavirüs Hastalığı(CoronaVirus Disease)'' yabancı kısaltması olan CoViD-19 bütün dünyada pek çok sektörü etkilemiş ve etkileri de sürmeye devam etmektedir. Eğitim üzerinde de hem çok zararlı etkileri olmuş, hem de eğitimi etkileyen faktörler üzerinde değişikliklerin eğitime etkisi gözlemlenmiştir.

Okulların uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte internet kullanımı bir ihtiyaç bir zorunluluk haline dönüştü. Günümüzde üretilen bilginin miktarı herhangi bir insanın öğrenebileceğinden daha fazla olması bilgiye nasıl ulaşılacağının öğrenilmesinin bilgiyi öğrenmekten daha önemli hale gelmesine yol açtı. Bu küresel hastalık ise bilgi bize sunulmaz ise bilgiye ulaşmayı bilmediğimizi, internet kullanmayı bilmenin önemini bize hatırlattı.

Pandemi ile birlikte bir zorunluluk haline gelen eğitimde dijitalleşme öğrencilerimiz için çok büyük faydaların sağlanabileceğini gösterdi.Fakat uygun şekilde kullanılmayan ve denetimsiz şekilde internetin başına geçen öğrencilerin faydadan çok zarara uğradığını da görmüş olduk.Bizim üzerimize düşen öğrencilerimizin internetten nasıl uzaklaştırılacağı değil, internetten nasıl faydalanabileceklerini öğrencilerimize göstermek olmalı. Eğitimde normalleşme süreci ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığımızın kurmuş olduğu Eğitim Bilişim Ağı(EBA) gibi sitelerin artması  ve normalleşmiş eğitimin parçası olması öğrencilerimiz ve eğitim sistemimiz için gerekli ve faydalı olacaktır. Biz öğretmenler de artık hayatımızın vazgeçemediğimiz bir parçası olan dijitalleşeyi öğrencilerimizin bu gibi siteler, EBA TV gibi televizyon kanallarına yönlendirerek öğrencilerimizin dijital ortamda geçirdiği sürenin verimli olmasını sağlayabiliriz.

12-01-202212-01-2022

Yayın: 12.01.2022 - Güncelleme: 12.01.2022 10:07 - Görüntülenme: 133